"Zachte" locatiefactoren

De zuidelijkste provincie van Nederland wordt gekenmerkt door zijn sterke Europese oriëntatie.

De ondertekening van het Verdrag van Maastricht in 1992 in de provinciale regeringsgebouwen was een gedenkwaardig moment. De lokale bevolking is voor een groot deel meertalig en door de grensligging plus diverse aanwezige Europese instituties is er ook een aantrekkingskracht op de internationale arbeidsmarkt. De beroepsbevolking herbergt dan ook vele “native-speakers” van andere talen.

Diverse culturele infrastructuur

Naast de uitstekende harde infrastructuur van uitstekende multimodale verbindingen tussen de belangrijke mainports Rotterdam en Antwerpen en logistieke hubs in het achterland via weg, spoor en water, wordt Nederlands Limburg ook gekenmerkt door een uitgebreide culturele infrastructuur die zeer divers is.

Die diversiteit komt niet alleen tot uiting in een verscheidenheid aan gesproken dialecten, maar ook in een gevarieerde aaneenschakeling van culturele gebeurtenissen: Dat varieert van evenementen op wereldniveau als:

  • 'World Music Contest' (WMC) in Kerkrade
  • ‘The Europese Fine Art Fair’ (TEFAF) in Maastricht

Tot fraaie lokaal-traditionele evenementen als:

  • het jaarlijkse folklore schiettoernooi: 'Oud Limburgs Schuttersfeest' (OLS)
  • de traditionele kerstmarkt in de grotten van Valkenburg, die in aanloop naar kerstmis jaarlijks weer vele (buitenlandse) bezoekers trekt.
Login

User name
Passwort