Een bedrijfspand of -perceel kopen, huren en leasen

Indien u hebt besloten dat u zich in de regio Aken wilt vestigen, hebt u voor uw bedrijfsvoering een bedrijfspand of -perceel nodig. U kunt dit huren, leasen of kopen.

Huur en lease

In tegenstelling tot gewone huur wordt bij een lease-constructie rente betaald. Het te betalen bedrag is afhankelijk van de opbrengsten die het bedrijf genereert.

Koop

Indien u overweegt om een pand of perceel te kopen, dient u te beseffen dat erfpacht in Duitsland bij wet is verboden. Dat betekent dat een gebouw alleen samen met de bijbehorende grond kan worden gekocht. Dit geldt ook voor eventueel geplande nieuwbouw op de gewenste locatie. Voor vragen over onroerend goed kunt u terecht bij de AGIT-adviseurs en de gemeenten.

Het is sterk aan te bevelen om voor het sluiten van een koopcontract eerst het kadaster te raadplegen. In het kadaster staat informatie over mogelijke vervuiling van locaties en over eventuele eigendomsaanspraken of vorige eigenaren. Sinds enkele jaren is het in Noordrijn-Westfalen mogelijk om het kadaster via internet te raadplegen, waardoor tijdrovende bezoeken aan het kadaster definitief tot het verleden behoren (Internet-Grundbucheinsicht).

Zodra het koopcontract is getekend zijn er makelaarskosten verschuldigd. De makelaar vraagt voor zijn dienstverlening meestal een provisie ter hoogte van een aantal maanden huur of een bepaald percentage van de aankoopprijs. Deze kosten zijn meestal voor rekening van de koper of gebruiker. In sommige gevallen komen deze kosten voor rekening van de verkoper.

Beschikbaar onroerend goed

Zie de volgende pagina's in The Locator:

Ook regionale vastgoedwebsites bieden een eerste inzicht in het vastgoedaanbod:

Login

User name
Passwort